Vinkovo u Vukovaru

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić otvorila je manifestaciju Vinko u Vukovaru koju su organizirali zadruge Vukovarska vina i Vrhunsko Vukovarsko. Mujkić je tom prilikom rekla kako je cijela priča oko zadruge Vukovarska vina krenula na inicijativu Grada Vukovara.

“Vrlo brzo je ta priča dobila nadogradnju kroz zadrugu Vrhunsko Vukovarsko koja okuplja proizvođače svega onoga najkvalitetnijeg iz Vukovara. Nadam se da će ovo preći u tradiciju s obzirom da Vukovar ima dobre vinare”, rekla je Mujkić.

Dodala je i kako je Grad Vukovar kroz zadrugu ulagao u mala poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom vina, a isto tako Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara je do sada u zadrugu Vrhunsko Vukovarsko uložio pola milijuna kuna.

Upravitelj Zadruge Vrhunsko Vukovarsko Vedran Barić kazao je kako se priča oko zadruge odvija odlično.

“Prošle godine otvorili smo vrata trgovine u Dubrovniku i pokazalo se da je to bio odličan potez. Sada je u planu otvaranje prezentacijsko-prodajnog prostora i u Vukovaru”, rekao je Barić.

Upravitelj zadruge Vukovarska vina Igor Burčak kazao je kako je protekla godina bila iznimno zahtjevna za vinare ali i kako je pred berbu je bilo dosta sunčanih dana tako da je vinogradarska godina uspješno odrađena.

“Sve što smo proizveli predstavit ćemo u sklopu manifestacije Vinkovo u Vukovaru”, najavio je Burčak.