Vinkovci: Udario vozilom 10-godišnjaka pa pobjegao; policija moli za pomoć

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta dok su u četiri prometne nesreće tri osobe ozlijeđene teže i jedna lakše, izvjestila je policija.

U subotu, 17. veljače oko 15,30 sati, u ulici Antuna Mihanovića u Vinkovcima, 10-godišnjaka iz Vinkovaca je na kolniku udarilo vozilo, koje se potom udaljilo u nepoznatom smjeru. 10-godišnjak je teže ozlijeđen, no, izvan životne opasnosti. Policija moli građane ukoliko imaju ikakva saznanja o vozilu odnosno vozaču koji je napustio mjesto događaja, da se obrate policiji na broj 192 ili na e-mail adresu vukovarsko-srijemska@policija.hr

Također u subotu 17. veljače oko 5,50 sati, 20-godišnjak iz Ivankova upravljao je osobnim automobilom „Opel Astra“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice A. Stepinca u Vinkovcima. U jednom trenutku vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil „VW“, osječkih registarskih oznaka, koji se kretao u suprotnom smjeru. U prometnoj nesreći vozač „VW“, 51-godišnjak iz Čepina, teže je ozlijeđen, dok su vozač „opel Astra-e“, kao i putnik u njegovu vozilu, 19-godišnjak iz Vinkovaca, lakše ozlijeđeni. Očevidom je utvrđeno kako je 20-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, kao i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.

Na pješačkom prijelazu u Novim Jankovcima, u Vinkovačkoj ulici , u subotu, 17. veljače, oko 18,25 sati, teže je ozlijeđena 19-godišnjakinja iz Novih Mikanovaca.  Naime, 48-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući osobnim automobilom „VW Passat“, vinkovačkih registarskih oznaka, nije propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz te je došlo do udara u 19-godišnjakinju.

Od ostalih događaja, policija navodi provalu u obiteljsku kuću 86–godišnjaka u Borovu, u Srijemskoj ulici, iz koje je otuđeno više tisuća kuna. Provala se dogodila 17. veljače u prijepodnevnim satima.

Oko ponoći 18. veljače izbio je požar u pomoćnoj prostoriji uz obiteljsku kuću 39–godišnjaka u Štitaru, u ulici Bana J. Jelačića. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara prenošenje toplinske energije na lako zapaljivu tvar(piljevina). Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.