Vinkovci: Potpisani ugovori za nabavu opreme za održavanje sustava javne odvodnje

Foto: VVK

VINKOVCI, U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) u ponedjeljak je potpisan ugovor s tvrtkama Agra trgovina d.o.o. Zagreb, Terra Jaska d.o.o. Strmec Samoborski i Protok d.o.o. Zagreb koje su izabrane na natječaju kao najpovoljnije za nabavu opreme za održavanje sustava javne odvodnje u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna”.

Ugovore su potpisali direktor VVK Ivan Rimac, direktor Agra trgovine Srećko Oroz, direktor Protoka Albin Bačun i regionalni prodajni predstavnik Terra Jaske Saša Stipanović.

Potpisani ugovori omogućit će nabavu specijalnih vozila, opreme za kontrolu ispravnosti građevina za javnu odvodnju i ostale opreme za održavanje sustava (Agra trgovina), nabavu radnih strojeva (Terra Jaska) i nabavu i implementaciju GIS-a (Protok), izvjestili su iz VVK.

S potpisivanjem ugovora kreće i isporuka opreme kao i edukacija djelatnika, a cjelokupna oprema trebala bi biti isporučena u prvoj polovici sljedeće godine. Još uvijek je u tijeku javna nabava za nabavu transportnih vozila, a otvaranje ponuda bit će u studenome.

Nabava opreme za održavanje sustava posljednja je komponenta od ukupno njih sedam u projektu aglomeracije, a vrijednost danas ugovorenih radova je 7,5 milijuna kuna”, kazao je direktor VVK Ivan Rimac.

“VVK će na ovaj način dobiti vrijednu opremu za održavanje sustava javne odvodnje kao podršku održavanju već postojećeg sustava odvodnje kao i novoizgrađenog i rekonstruiranog sustava u okviru projekta aglomeracije u gradovima Vinkovci i Otok, te naseljima Mirkovci, Komletinci, Rokovci, Andrijaševci, Cerna, Siškovci, Ivankovo, Retkovci, Privlaka i Nuštar”, rekao je Rimac.

Projekt ,,Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ provodi se na području gradova Vinkovci i Otok te općina Ivankovo, Cerna, Andrijaševci i Privlaka. Vrijedan je 384 milijuna kuna, a sa 70,765 posto financira se sredstvima iz Kohezijskog fonda EU. Ostatak su sredstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike (11,694 posto), Hrvatskih voda (11,694 posto) i jedinica lokalne samouprave (5,847 posto). Provođenjem ovog projekta značajno će se poboljšati kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti usluga odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima.

Informacije o provođenju projekta mogu se naći na web stranici www.aglomercija.vvk.hr