Vinkovci: Počinje obnova desetljećima zapuštene zgrade Hrvatskog sokola

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor tvrtke Planum građenje iz Vukovara Đuro Bamburač potpisali su u petak ugovor o radovima na energetskoj obnovi zgrade Hrvatskog sokola u Vinkovcima, koja desetljećima stoji zapuštena i propada.

“Sljedeće godine imat ćemo obnovljen ovaj objekt u kojemu su mnogi mladi ljudi prošli kroz sportske aktivnosti i koji je značajan za naš grad. Vjerujem da će svi građani biti zadovoljni jer nakon obnove ova zgrada doista će biti ukras u središtu grada”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vrijedost radova procjenjena je na 2,7 milijuna kuna, a projektom je predviđena cjelovita unutarnja i vanjska obnova zgrade smještene nedaleko obala Bosuta u središtu grada.

Zgrada Hrvatskog sokola izgrađena je 1927. godine. Dijelo je to poznatog vinkovačkog  arhitekta Dragutina Baslera U njoj je, po podacima Hrvatskog sokola, bio osiguran prostor za gombaonicu-vježbaonicu, za fanfaru, biblioteku, prostorije za predavanja, sijela i nastupe. Danas u njoj vježbaju članovi Judo kluba Vinkovci.