Vesna Bosanac: Vukovarska bolnica radi normalno, s pacijentima radi kvalitetno i obučeno osoblje

VUKOVAR, Medijski napisi o stanju u vukovarskoj bolnici, ulasku korona virusa, oboljelim liječnicima i medicinskim sestrama kao i činjenici da je u samoizolaciji 33 zaposlenih kod građana je izazvalo veliku zabrinutost. Ovim povodom ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Vesna Bosanac kaže kako građani ne moraju brinuti i da se poslovanje bolnica odvija normalno osim operacija koje su još ovaj tjedan prebačene u Opću županijsku bolnicu Vinkovci i KBC Osijek.

„U vukovarskoj bolnici pozitivne na korona virus su dvije medicinske sestre i to jedna s odjela ginekologije i druga s odjela anesteziologije zbog čega su i operacije prebačene za Vinkovce i Osijek. Nakon što se potvrdio korona virus kod njih testirani su svi njihovi kontakti (članovi obitelji, prijatelji, pacijenti, liječnici) tako da sada u samoizolaciji imamo 3 liječnika, 24 medicinske sestre i 6 djelatnika nemedicinskog djela“, rekla je Bosanac.

Najavljuje i kako će svi djelatnici bolnice ovih dana ponovno biti testirani i ako budu negativni, što se očekuje, biti će vraćeni na posao.

„Očekujemo da od ponedjeljka ponovno u vukovarskoj bolnici krenu operativni programi. Inače, bolnica posluje i radi normalno, a sa pacijentima rade kvalitetno i obučeno medicinsko osoblje“, istaknula je Bosanac.