Uspješna suradnja Agencije Hrast i OPG Damjanović iz Štitara

Foto: zupanjac.net

VINKOVCI, Iz Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast izvjestili su o uspješno pripremljenom projektu za OPG Nedjeljka Damjanovića iz Štitara „Rekonstrukcija pogona za preradu mesa i kušaonice te nabavka opreme OPG Damjanović“ u okviru Natječaja za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedba tipa operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“.

Ukupna vrijednost projekta bez PDV-a iznosi 1.549.334,90 kuna, dok je procijenjeni iznos potpore 774.667,45 kuna. Ovim projektom OPG Damjanović realizirat će izgradnju objekta za proizvodnju proizvoda od mesa, nabaviti opremu za uzorkovanje, prihvat, hlađenje, proizvodnju, preradu, punjenje i pakiranje mesa te nabaviti opremu za manipulaciju, transport i čuvanje gotovih proizvoda kroz opremanje kušaonice mesnih delicija, navode iz Hrasta.

Podsjećaju kako je  Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast OPG-u Nedeljka Damjanovića uspješno u prethodnom razdoblju pripremila i provela projekt „Povećanje proizvodnih kapaciteta u proizvodnji suhomesnatih proizvoda“ gdje je OPG-u Damjanović Nedeljka isplaćeno 80.806,54 kune iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za ugradnju komore za zrenje te rashladne komore i za nabavku opreme za obradu i skladištenje masnoća.