Uskoro započinje izgradnja Studentskog doma u Vukovaru

Foto: Vukovarsko Veleuciliste Lavoslav Ruzicka

VUKOVAR, U prostorijama veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovar održana je početna konferencija u sklopu projekta „Izgradnja studentskog doma u Vukovaru“.

„Odradili smo većinu pripremnih radnji tako da očekujemo kako ćemo kamen temeljac Studentskog doma postaviti u svibnju ove godine. Očekujemo kako će dom biti završen u kolovozu 2018. godine“, rekao je dekan vukovarskog Veleučilišta Mirko Smoljić.

Najavio je i kako će Studentski dom imati kapacitet od 58 soba za ukupno 108 studenata. Dvije sobe su namijenjene studentima s invaliditetom. Ukupna površina doma iznosi 2.800 kvadrata. Prema projektu u izgradnju doma, koji će se nalaziti u Mirogojskoj ulici, biti će uloženo 22,9 milijuna kuna koji će biti osigurani iz fondova EU. Prema riječima Smoljića izgradnjom Studentskog doma povećat će se smještajni kapacitete za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom socijalnom položaju. Isto tako biti će osigurani i dodatni sadržaji i usluge za studente. Najavio je i kako uz postojeće studijske programe (stručni studiji trgovine, upravnog prava i fizioterapije te specijalistički Studij preventivne fizioterapije) planiraju pokrenuti i dodatne specijalističke studije koji će se naslanjati na studije trgovine i upravnog prava. U planu je i pokretanje  i novoga stručnog studija iz područja biotehnologije. Na vukovarskom veleučilištu trenutno studira preko 900 studenata.