Uskoro započinje izgradnja nove Ekonomske škole

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U rodnoj kući Lavoslava Ružičke održana je završna konferencija EU projekta „Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar“. Kako je rečeno na konferenciji projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova vrijednost iznosi 2,7 milijuna kuna.

„Završetkom ovog projekta ispunjen je preduvjet za projekt izgradnje i opremanje nove, moderne i energetski učinkovite zgrade Ekonomske škole sa trodijelnom sportskom dvoranom kao i za unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i društvenog sadržaja grada Vukovara. Projekt izgradnje Ekonomske škole Vukovar sada je spreman za provedbu, raspisivanje javne nabave i izvođenje radova. Ovo je najveći projekt od mirne reintegracije u gradu Vukovaru, a sufinanciran je u iznosu od 96%. Buduća zgrada Ekonomske škole pored specijaliziranih učionica sadržavati će i trodijelnu sportsku dvoranu te vanjska igrališta“, rekao je voditelj projekta Branko Knežević.

Ukupna površina škole iznosi 4.300, a dvorane 2.300 kvadrata. Kapacitet nove Ekonomske škole, koja će se nalaziti iza toplane kod naselja Olajnica, je 480 učenika. Očekuje se kako će za izgradnju škole, od dana uvođenja u radove, biti potrebno od 2 do 2,5 godina.

„Projekt ima višestruke koristi – modernizirati će se obrazovna infrastruktura, usavršiti i modernizirati nastava i cjelokupno školovanje naših učenika te će se posljedično poboljšati kvaliteta života u gradu Vukovaru“, rekla je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović.

Konferenciji je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara, Ivana Mujkić, koja je istaknula kako je ovo posljednja završna konferencija koja se tiče pripreme završne dokumentacije Intervencijskog plana koji je vrijedan 180 milijuna kuna.

„Ono što nam sada slijedi je raspisivanje javnih natječaja i početak svih radova. Izuzetno nas veseli što ćemo ovim projektom Ekonomsku školu i mlade preseliti u središte grada, a vjerujem i nadam se kako ćemo omogućiti i nove programe“, rekla je Mujkić.