Upravljajući putničkim vlakom usmrtio srnu koju je potom stavio u prtljažnik automobila

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, U redovitom priopćenju za medije iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je tijekom noći 24./25. siječnja iz dvorišta obiteljske kuće u Mirkovcima otuđen radni stroj rezač asfalta i betona, vlasništvo građevinske tvrtke iz Forkuševaca, koja izvodi radove na izgradnji i priključenju građana na kanalizaciju u Mirkovcima. Tvrtka je krađom oštećena za iznos od više tisuća kuna. Po dostavi odštetnog zahtjeva od tvrtke, protiv počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa na štetu lovačkog društva iz Starih Mikanovaca. Prema pojašnjenju policije prilikom nadzora prometa policija je 12. siječnja, u 17 sati, u ulici H.D. Genschera u Vinkovcima zaustavila osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola (1,22 g/kg), upravljao 56-godišnjak.

„Tijekom nadzora policijski službenici su u prtljažniku automobila uočili obezglavljen leš srne. Na osobnom automobilu je obavljen očevid, a pronađeni leš srne je oduzet te predan na čuvanje lovačkom društvu do pribavljanja naloga za razudbu nad lešinom radi utvrđivanja uzroka nastanka smrti. Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, razudbu nad lešinom srne obavio je Veterinarski zavod Vinkovci“, navode iz PU.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 11. siječnja, nedaleko Željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci-Slavonski Brod, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena. Po povratku istom kompozicijom vlaka, na relaciji Slavonski Brod-Vinkovci, 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo leš srne s mjesta naleta i smjestio u vlak, a po dolasku na Željeznički kolodvor Vinkovci, leš je odložio u prtljažnik svog osobnog automobila, gdje se nalazio do zaustavljanja i obavljenog nadzora policijskih službenika 12. siječnja. Protiv 56-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Također, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 56-godišnjaku je izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

U ponedjeljak je osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno predala jednu automatsku pušku marke CZ M70 AB2. Oružje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite te ga pohranio u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Babina Greda, Andrijaševci, Nijemci).