Ukrašena jelka na središnjem gradskom trgu, sve spremno za večerašnje otvorenje Adventa u Vinkovcima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Učenici vinkovačke Osnovne škole Antuna Gustava Matoša ukrasili su danas božičnu jelku postvaljenu na početku pješačke zone na Trgu bana Josipa Šokčevića u čemu im je pomagao i gradonačelnik Ivan Bosančić, a pored ukrasa koje su sami načinili, na jelku su postavili i ukrase u obliku crvenih bombona koje su na 3D uređaju otprintali učenici i profesori vinkovačke Tehničke škole Ruđera Boškovića.

“Danas kreće i klizalište i Advent kao manifestacija, a sutra ćemo već zapaliti prvu svijeću i od nedjelje krenuti i na onaj važniji, vjerski i tradicijski, dio Adventa. Dajmo si priliku da kroz ovo vrijeme provedemo više vremena sa svojom obitelji i prijateljima, da dođemo do Božića na najbolji mogući način kako nam i nalaže naša vjera, uživamo u Adventu i da za Božić i Novu Godinu, kada budemo radili inventuru svega, budemo zadovoljni ovom godinom i zadamo se još bolje i veće ciljeve za iduću“, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Gradonačelnik je ujedno zahvalio svima koji su sudjelovali u ukrašavanju gradskih ulica i trgova u sklopu Adventa u Vinkovcima, koji se večeras i otvara, rekavši kako su se u organizaciju Adventa uključili svi oni koji su željeli i imali ideju što ponuditi.

Advent u Vinkovcima započinje večeras u 19 sati prigodnim programom u pješačkoj zoni, paljenjem lampica, otvorenjem klizališta te koncertom Vanne. I tako sve do 5. siječnja uz obilje raznovrsnog programa.