U županiji još jedna pozitivna osoba na Covid – 19, ukupno oboljelo 30 osoba

Foto: bhrt.ba

VUKOVAR, Prema informaciji županijskog Stožera civilne zaštite u Vukovarsko – srijemskoj županiji evidentiran je još jedan slučaj zaraze Covidom – 19. Radi se o osobi iz Vinkovaca. S ovim najnovijim oboljelim u Vukovarsko – srijemskoj županiji ukupno je oboljelo 30 osoba.  

Iz stožera navode i kako je u protekla 24 sata testirano 34 osoba tako da je sveukupno dosad na području županije testirano 367 osoba. U samoizolaciji na županije nalazi se 551 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana bilo je dvije prijave o kršenju samoizolacije koje su se utvrdile kao neosnovane.
U objektima za karantenu nalaze se 2 osobe, vozača kamiona trenutno nema. COVID-19 ambulante su imale 7 poziva osoba bez sumnje te su im dani odgovarajući savjeti.

„Opća županijska bolnica Vinkovci ima 5 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.  I dalje imamo na COVID-19 pozitivna  3 liječnika, 3 zdravstvenog i 1 nezdravstvenog djelatnika. Ukupno je 18 liječnika, 37 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji“, navodi se u priopćenju stožera.