U županiji 31 novooboljela osoba, stanje u bolnicama pod kontrolom

VUKOVAR, U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 31 nova pozitivna osoba na koronavirus, izvijestila je epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Vedrana Lanc Čurdinjaković na danas održanoj konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Među novooboljelima 10 je osoba iz Vinkovaca, pet iz Cerne, tri iz Nuštra, po dvije iz Andrijaševaca, Ivankova, Vrbanje i Otoka te po jedna osoba iz Posavskih Podgajci, Tovarnika, Vođinaca, Županje i strani državljanin koji boravi u Posavskim Podgajcima, pobrojala je Vedrana Lanc Čurdinjaković dodajući kako je u protekla 24 sata testirano 107 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5392 osoba.

Govorila je i ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Vesna Bosanac.

“Dnevno kroz trijažne ambulante na ulazu u bolnicu prođe više od 900 osoba i ni jedan nam pacijent nije ušao u bolnicu bez kontrole”, rekla je Bosanac dodajući kako se dnevno u bolnici uzima oko 20 briseva odnosno ukupno 763 briseva do sada.

Navela je i kako su u samoizolaciji jedan liječnik i tri medicinska tehničara iz vukovarske bolnice.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić rekao je kako je na Infektološkom odjelu devet osoba hospitaliziranih zbog koronavirusa od kojih je jedan bolesnik s težom kliničkom slikom. Kazao je i kako su u ovom trenutku dva liječnika iz bolnice pozitivna, a četiri su u samoizolaciji te da bolnica gotovo normalno funkacionira.

Ravnatelj Policijske uprave vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular zahvalio je građanima koji policiji dojavljuju kršenje mjera koje su propisali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nacionalni stožer dok je vukovarsko-srijemski župan i predsjednik Stožera Božo Galić zahvalio građanima koji se pridržavaju preporučenih mjera, a one koji to još ne čine, da počnu jer na taj način štite svoje i zdravlje drugih ljudi.