U vukovarsku vojarnu dolazi 300 pripadnika OS RH

Foto: MORH

VUKOVAR, U vojarni “204. brigade Hrvatske vojske” u Vukovaru predstavljeni su u petak radovi na proširenim objektima u vojarni te inženjerijski radovi na području Grada Vukovara.

Prezentaciji su nazočili zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Mijo Validžić, zapovjednik Inženjerijske bojne bojnik Ivan Liović te gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, izvjestio je MORH.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković izrazio je zadovoljstvo suradnjom Oružanih snaga Republike Hrvatske s Gradom Vukovarom, koja se očituje u nizu zajedničkih aktivnosti.

“Hrvatska vojska njeguje poseban odnos prema Vukovaru zbog strateške uloge koju je taj grad imao u Domovinskom ratu i žrtve koju je podnio, ali i zbog njegove geopolitičke pozicije”, objasnio je general Jurković.

General Jurković rekao je kako je plan da se 2020. godine proširi vukovarska vojarna u koju bi se smjestila cijela inženjerijska bojna.

“To znači da će ovdje biti smješteno 300 vojnika, dočasnika, časnika i njihovih obitelji. Zahvaljujući Gradu Vukovaru i Ministarstvu obrane radi se na projektu stambenoga zbrinjavanja pripadnika HV-a”, rekao je Jurković.

Zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Mijo Validžić i zapovjednik Inženjerijske bojne bojnik Ivan Liović opisali su inženjerijske radove koje su pripadnici OS RH dosad proveli na 500 objekata u Vukovaru te najavili sanaciju daljnjih 47 objekata.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava pohvalio je suradnju Hrvatske vojske i Ministarstva obrane s njegovim gradom.

“Ratna stradanja uzrokovala su mnogo problema u Vukovaru, no inženjerijski radovi važni su za stanovnike Vukovara jer njihov grad čine sigurnijim”, kazao je Penava te zahvalio Hrvatskoj vojsci na pruženoj pomoći u obnovi grada.