U Vukovarsko-srijemskoj županiji tri nove pozitivne osobe, ukupno 17 oboljelih

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji tri su nove pozitivne osobe iz Nuštra – obitelj jednog ranije hospitaliziranog pacijenta, što je ukupno 17 oboljelih osoba.

S jučerašnjim danom testirano je ukupno 200 osoba, za 19 uzoraka se čeka nalaz. U samoizolaciji na  području naše županije nalazi se 725 osoba, izvjestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana bilo je sedam dojava o kršenju samoizolacije od čega je utvrđeno tri kršenja mjera. U objektima za karantenu nalazi se sedam osoba, vozača kamiona nema. COVID-19 ambulante su imale devet poziva od kojih su šest poziva bili pacijenti bez sumnje a tri pozivatelja su upućena obiteljskom liječniku.

Opća županijska bolnica Vinkovci i dalje ima šest hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.

 I dalje su pozitivna dva liječnika, a 18 liječnika, 34 medicinske sestre i tri nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.