U Vinkovce stiglo sedam novih gradskih niskopodnih autobusa

Foto: Novosti

VINKOVCI, Vinkovački Polet nabavio je sedam modernih niskopodnih autobusa ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna u sklopu projekta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, vrijednog 315 milijuna kuna iz kojega je nabavljeno 187 autobusa za devet hrvatskih gradova, među kojima su i Vinkovci.

“Ovdje u Vinkovcima imamo sedam novih autobusa, a ukupna vrijednost ovog projekta je 15 milijuna kuna od čega je 12 milijuna kuna ili 85 % bespovratnih EU sredstava, a 15 % ide iz državnog proračuna”, istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji se u provozao novim autobusima Vinkovcima zajedno s predstavnicma Grada, Županije, Poleta te građanima.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića riječ je o hvalevrijednom projektu ministarstva.

“Za tvrtku Polet, za gradsku tvrtku, ovo je vrijedan projekt, ali isto tako važno je da su građani dobili jedno ugodnije i ekološko sredstvo za prijevoz, a ovi autobusi sigurno će i uljepšati naše ulice”, poručio je Bosančić.

Direktor Poleta Mijat Kurtušić kazao je kako Polet ima još planova koje realizirati u skoroj budućnosti, a jedan od njih je i obnova Autobusnog kolodvora te nabava novih autobusa i za županijski i međužupanijski prijevoz.

“Osnovni cilj bio je podići kvalitetu javnog prijevoza građana Vinkovaca. Na to nas je potaknula starost autobusa, velika potrošnja goriva, ekološki neprihvatljivi autobusi s veliko emisijom CO2 plinova, onemogućen ili otežan prijevoz starijih osoba i invalida. Sada imamo moderne, ekonomične, ekološke autobuse prilagođene potrebama osoba u invalidskim kolicima, starijih osoba kao i svih osoba koje se otežano kreću i ovo je projekt koji sigurno zaslužuju građani Vinkovaca”, poručio je Kurtušić.

Svečanosti je nazočan bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je čestitao Vinkovcima na novim autobusima.