U vinkovačkoj bolnici, kojoj je blokiran račun, nema problema s nabavom lijekova, za plaće interventno uskočila županija

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na konferenciji za novinare koja je danas održana u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici zbog blokade računa te zdravstvene ustanove, najavljeno je kako će Vukovarsko-srijemska županija, kao vlasnik i osnivač bolnice, uskočiti interventno s sredstvima za osiguranje plaća, dok se od Vlade i resornog ministarstva očekuju rješenja za prestanak blokade i uspostavu normalnog financijskog poslovanja.

“Kao osnivač i vlasnik vinkovačke bolnice očekujemo da u suradnji s Vladom i nadležnim ministarstvom iznađemo rješenja kako bi se uspostavila likvidnost vinkovčke bolnice”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Podsjetio je kako je vinkovačka bolnica bila u postupku sanacije i imala sanacijsku upravu, ali se po pitanju rješavanja dugova bolnice u sanaciji nije napravilo očekivano. Po županovim riječima, ukupni dug vinkovačke bolnice iznosi oko 170 milijuna kuna od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug.

Ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić naveo je kako ta zdravstvena ustanova nema problema s nabavkom lijekova.

“Mi nemamo niti najave da bi moglo doći do prestanka isporuke, a kamoli da imamo problema s nabavkom lijekova koji u bolnicu pristižu redovito”, kazao je ranatelj Šporčić.

Svima onima koji koriste usluge vinkovačke bolnice, poručio da ne moraju strahovati kako će doći do nestašice lijekova u toj zdravstvenoj ustanovi jer veledrogerije redovito isporučuju lijekove. Kako je kazao, zbog blokade račun u pitanje dolazi isplata plaća liječnicima i ostalim zaposlenicima bolnice te plaćanje računa za struju, vodu i ostale režijske troškove.