U spomen na Sinišu Glavaševića održani 15. novinarsko-književnički susret „Grad – to ste vi“

Foto: HRV

VUKOVAR, U znak sjećanja na vukovarskog novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića, ubijenog 20. studenoga 1991. na Ovčari, u Gradskoj knjižnici Vukovar večers je održan 15. Novinarsko-književnički susret ”Grad – to ste vi”.

O Hrvatskom radiju Vukovar u ratu, prilikama u ratnom Vukovaru te Siniši Glavaševiću govorili su novinari Hrvatskog radija Vukovar 1991. godine Josip Esterajher i Alenka Mirković-Nađ.

“Činjenica jeste da je percepcija onoga što se događalo u Vukovaru bila drugačija od kraja do kraja u Hrvatskoj. Stav svih nas je bio da se Vukovar mogao obraniti dodatnim angažmanom, ali činjenica jest i da je perpcepcija toga bila znatno drugačija izvan Vukovara”, rekao je Josip Esterajher.

Govoreći o Siniši Glavaševiću kazao je kako je Glavašević neosporno bio veliki komunikator te su mu jako “ležale” kontakt emisije, a svojim optimizmom i vedrom naravi svima je ulijevao optimizam.

Foto: HRV

“Privatno nismo bili veliki prijatelji, ali smo na radiju bili zajedno 24 sata. Siniša je dizao moral svima nama. Vidjela sam ga onu večer kada su mu tatu odveli iz kuće i tih je dana bio šutljiv i neprepoznatljiv”, rekla je Alenka Mirković-Nađ dodajući kako je danas, nakon toliko vremena, jako teško govoriti o Siniši Glavaševiću.

Novinarsko-književnički susret „Grad – to ste vi“ utemeljili su Hrvatsko novinarsko društvo, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski radio Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar.