U požaru u Privlaci izgorjelo nekoliko stotina bala slame, a u Vukovaru oštećen plastenik

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Proteklih dana, u dva požara, u blizini Privlake i Vukovaru, pričinjena je znatna materijalna šteta.

U nedjelju, 12. srpnja u požaru na salašu u blizini Privlake izgorjelo je nekoliko stotina bala sijena i slame uskladištenih u poluotvorenom natkrivenom sjeniku. Plamenom je zahvaćeno i krovište sjenika koje se potom urušilo, navode iz PU vukovarsko-srijemske dodajući kako su pripadnici DVD Privlaka lokalizirali i ugasili požar.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požar izazvan djelovanjem ljudskog faktora, najvjerojatnije nehajem.

Po izjavi vlasnika, 85-godišnjaka iz Privlake, materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U požaru koji se dogodio jučer u Vukovaru oštećen je poljoprivredni plastenik 49-godišnjaka u Petrinjskoj ulici. Očevidom je utvrđeno kako je 45-godišnji sumještanin na susjednoj poljoprivrednoj površini palio suho raslinje te se vatra nošena vjetrom proširila na površinu oštećenog kada su uslijed termičkog djelovanja oštećeni folija i sjenila plastenika. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Po izjavi oštećenog materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Ivankovo, Marinci) te dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene (Vukovar, Otok).

Jučer, oko 15 sati u Osječkoj ulici u Vinkovcima zatečen je 29-godišnji hrvatski državljanin iz Njemačke kako upravlja osobnim automobilom „Fiat“ županjskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je presudom Općinskog suda u Splitu izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dvije godine.

Protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neizvršavanje sudske odluke“, navode iz policije.