U petak štrajk u školama u Vukovarsko – srijemskoj županiji

Foto: www.novosti.hr

ZAGREB, Posije prosvjeda na Markovom trgu sindikalisti iz obrazovnih sindikata najavili su kako se u petak, 08. studenoga, nastava neće održati na području Vukovarsko – srijemske i i Karovačkoj županiji. U Vukovarsko-srijemskoj županiji se nalazi 91 osnovna škola, od kojih je 55 matičnih i 36 područnih škola. Na području naše županije je 16 srednjih škola od kojih je osam smješteno u Vinkovcima, četiri u Vukovaru te tri u Županji i jedna u Iloku.

“Nema županije u kojoj je odaziv bio ispod 95 posto. Mislim da više nema potrebe govoriti razloge ulaska u štrajk ni trošiti više riječi na ono što je dogovoreno između dvije stranke u koaliciji. Roditelji znaju da su učitelji drugi roditelji njihovoj djeci i da ih Vlada degradira i zato podržavaju ovaj štrajk. Ovo je doista nada građanima da je napokon netko ustrajan u borbi za svoja prava“, rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

U slijedeći petak, 15. studenoga, završava ovaj ciklus štrajka kada će biti napravljen novi raspored za sljedeći cirkularni dio štrajka.