U petak mirni prosvjedi u Tovarniku i Ilači

Foto: www.facebook.com

TOVARNIK, Mještani Općine Tovarnik za petak, 10. svibnja, najavili su organizaciju mirnog prosvjeda u Tovarniku i Ilaču kako bi ukazali na problem velikoga broja kamiona koji prometuju ovim selima. Organizacijski odbor poziva sve građane Općine Tovarnik, kao i sve građane od Tovarnika do Vinkovaca, da se uključe u prosvjed. Prema najava prosvjed će u centru Ilače biti održan u 12 sati, a u centru Tovarnika u 13 sati.

„Prosvjed se organizira zbog velikog broja teških kamiona koji prometuju držanom cestom, a samim time i našim mjestima. Prosvjedom želimo mjerodavnim institucijama ukazati na probleme koje imamo zbog toga i želimo utjecati na rješavanje tih problema“, stoji u pozivu Organizacijskog odbora koji se širi društvenim mrežama.

Pozvali su i sve mještane da pokažu zajedništvo kako bi, kako navode, iskoristili svoje zakonske mogućnosti i na taj način pokušali zaštiti one koji su ranjiviji – njihovu mladost.

Inače, Tovarnik je prvo naselje neposredno do graničnog prijelaz prema Šidu (Srbija), a preko Tovarnika i Ilače svakodnevno prometuje na stotine kamiona koji se kreću državnom cestom. Veliki broj njih na taj način izbjegava i plaćanje auto cesta. Pri tome najviše trpe upravo mještani ta dva sela koji su svakodnevno svjedoci velikih gužvi, buke, a i prometnice se uništavaju.