U Iloku prilikom povratka iz škole 12-godišnje dijete pronašlo kutiju sa streljivom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Opasno izvođenje građevinskih radova, policijski službenici su obavili očevid na gradilištu nadvožnjaka u Dugoj ulici u Vinkovcima. Prema navodima iz policije 21-godišnjakinja iz Vinkovaca u petak, oko 21 sati, upravljajući biciklom nije koristila predviđeni prolaz za pješake omeđen drvenim stupcima i pvc trakom crveno-bijele boje, već je neovlašteno prešla preko gradilišta nadvožnjaka te uslijed neosvjetljenosti upala u iskopanu rupu dubine do četiri metra. Trake koje ograničavaju pristup gradilištu prethodno su pokidane i uklonjene. Prilikom pada udarila je u betonski stupac sa stršećim armaturama. Prevezena je u vinkovačku bolnicu gdje je podvrgnuta liječničkoj interveniciji te nije životno ugrožena.

Policija je izvijestila i o slučaju iz Iloka gdje je 12-godišnje dijete, na povratku iz škole, uz stepenice pronašlo plastičnu kutiju u kojoj se nalazilo 57 komada streljiva. Prema navodima policije kutija sa streljivom izašla je na površinu uslijed ispiranja zemlje kišom. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je preuzeo streljivo radi uništenja.

„Podsjećamo građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, još uvijek traje te da građani i dalje bez sankcija mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole“, ističu iz PU Vukovarsko – srijemske.

Tijekom vikenda, od 11. do 13. rujna evidentirano je 10 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno te devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U prometnoj nesreći 12. rujna na raskrižju ulica B. Radića i J.J. Strossmayera u Retkovcima, uslijed oduzimanja prednosti prolaska drugom vozilu, pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Nijemcima (2), Iloku (2), Gabošu, Ivankovu, Vukovaru, Retkovcima i na autocesti Zagreb-Lipovac.

„Ističemo kako je tijekom vikenda 24 vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu i tri vozača su odbila ispitivanje, što je ukupno 27 vozača isključenih iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama. Šest vozača smješteno je u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,26 g/kg utvrđena je kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vrbanji“, izviejstila je PU.

Tijekom vikensa stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 51 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila.  

„S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela“, najavljuju iz PU.