U Iloku će danas biti proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije

Foto: Đuro Karalić

ILOK, Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Iloku će danas biti proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije koji se inače obilježava 11. studenoga na blagdan sv. Martina, zaštitnika županije.

Podno spomen obilježja u parku u iločkoj staroj gradskoj jezgri vijence će položiti i svijeće zapalit brojna izaslanstva dok će svetu misu u Župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana predvoditi đakovački i osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić.

Svečana sjednica Županijske skupštine održat će se na Ladanjskom imanju Principovac, a nazočit će joj, kako je najavljeno, i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Nagrada za životno djelo bit će dodjeljena Antunu Turdi za izniman doprinos u području sporta i rada s mladima. Nagradu županije primit će Drago Žagar za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Grad-Export Vinkovci i Pekarsko-trgovačko-ugostiteljski obrt Stjepanović Vukovar za doprinos razvitku gospodarstva te Ivan Ćosić – Bukvin za doprinos i postignuća u području povijesti i kulture-

Povelja županije dodjelit će se Antunu Ivankoviću za doprinos i postignuća u području znanosti i kulture, Ivanu Petrinoviću za iskazani doprinos u Domovinskom ratu, Vlasti Vučevac za izniman doprinos u području zdravstva i socijalne skrbi, Juri (Juki) Striniću za doprinos u području sporta i kulture, Lovačkoj udruzi Vepar Strošinci povodom obilježavanja 50 godina uspješnog rada, Matici udruga umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije za doprinos u području humanitarnog rata, tvrtki Dilj d.o.o. Vinkovci za doprinos razvitku gospodarstva te DVD Nuštar za postignute uspjehe i doprinos razvitku vatrogastva.