U 5 dana mještani Mohova od zapuštenog prostora napravili funkcionalnu teretanu

Foto: Goran Popović

MOHOVO, Mladi iz Mohova već su od ranije poznati po svojim raznim akcijama ali i zajedništvom koje vlada u selu. Kako i na koji način rade i razmišljaju mještani ovoga iločkog prigradskog naselja govori i najnoviji primjer kada su u svega pet dana jedan prazan i zapušten prostor pretvorili u teretanu.

Naime, u tome prostoru u središtu sela nekada je bila prodavaonica koja je zatvorena prije više od godinu dana. Od tada taj prostor je prazan i propada. Da ne ostane i dalje tako potrudili su se mladi iz sela, među kojima i više članova NK Mohovo kao i nekoliko djevojaka, koji su samoinicijativno došli na ideju da naprave teretanu za potrebe svih mještana i njihovih prijatelja. U svega pet dana oni su prvo istrugali zidove, a onda ih i popravili. Sve je okrečeno, a zid je obložen i laminatom. Na podu je gumirana podloga. Postavljeno je i nekoliko sprava i tegova, a prema najavama uskoro bi trebali dobiti još njih nekoliko.

Da stvar bude bolja sve to su napravili sami mještani. Sami su obavili i građevinske i molerske radove. Niti novac nije bio problem jer, kako kažu, novca nije niti bilo. Naime, kao i što su sve radili besplatno tako su i materijal samo pronalazili. Uključili su se brojno mještani Mohova te je svatko pomogao kako je i koliko mogao. Tako su dobili i laminat, osigurali majstore, a i tegove i sprave su donijeli od kuća tko je što ima. Jedino su morali kupiti boju za krečenje zidova i gumenu podlogu za podove što ih je koštalo ukupno 1.200 kuna.

Rezultat svega je funkcionalna teretana koja se već koristi za treniranje. Teretana još nije dobila ali i to će uskoro biti riješeno.