U 11 prometnih nesreća dvije osobe teže ozlijeđene

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je na području PU tijekom proteklog vikenda dogodilo se 11 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Andrijaševci) i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe teže ozlijeđene.

U subotu, 29. lipnja oko 9,45 sati, 14-godišnjak iz Vinkovaca, krećući se biciklom, na raskrižju ulica sv. Ćirila i Metoda i Kneza Domagoja u Vinkovcima, oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu „VW Polo“ požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 63-godišnjak iz Pleternice. Uslijed udara i pada na kolnik, 14-godišnjak je teže ozlijeđen.

Također u subotu, 29. lipnja, oko 15 sati, dogodila se prometna nesreća u Vukovaru, na raskrižju ulica Trg M. Gupca, V. Lisinskog, Europske unije i ulice Sajmište. 73-godišnjak iz okolice Lipika upravljao je osobnim automobilom „Toyota Yaris“ bosansko-hercegovačkih oznaka, krećući se kolnikom ulice V. Lisinskog. Dolaskom do spomenutog raskrižja, 73-godišnjak je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu „Opel Astra“ vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak iz Vukovara krećući se kolnikom ulice Sajmište u smjeru ulice Europske unije te prednjim dijelom vozila udario u bočnu stranu “Opel Astre“. U prometnoj nesreći 73-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola kod oba vozača.