Tisuću papirnatih ždralova za Vukovarske iskrice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema staroj japanskoj poslovici osobi koja napravi tisuću papirnatih ždralova ispunit će se jedna želja. Marko Krtinić iz Vukovara je tu želju simbolično prepustio članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Vukovarske iskrice iz Vukovara.

„Odlučio sam nekako pomoći udruzi i njenim korisnicima. Napravio sam kući 999 ždralova raznih boja i darovao ih udruzi. Želja mi je da na neki način, možda kao poklon uz donacije ili slično, udruga te ždralove iskoristi za dalje svoje aktivnosti. Svi znamo da danas udruge teško dolaze do sredstava te sam im, s obzirom da sam nezaposlen, odlučio pomoći na ovaj način“, rekao je Krtinić.

Dodaje i kako mu je ovo prva ovakva akcija ali i da još ne zna hoće li u skoroj budućnosti biti sličnih njegovih aktivnosti. Tijekom posjete udruzi Krtinić je članovima udruge pokazivao i kako napraviti papirnatoga ždrala. Na taj način je napravio i svoga tisućitog ždrala i tako, simbolično, želju prepustio članovima udruge.

„Svaki od napravljenih ždralova je drugačiji. U početku je išlo malo teže, a bilo je i grešaka. Poslije sam se izvježbao tako da su mi sada za jednog ždrala potrebna neka tri minuta. Nisam brojao koliko mi pokreta za jednoga ždrala treba ali ima dosta posla. Izuzetno drago mi je i što su „iskrice“ prepoznale moj trud i što su prihvatili moj poklon“, rekao je Krtinić..

Predsjednica Vukovarskih iskrica Lilijana Radobuljac kazala je kako je Krtinić velikodušno svoje pravo na želju prepustio članovima udruge.

„Ždralove još nismo bili niti dobili ali smo, s obzirom da smo najavili dar putem Facebooka, već dobili niz narudžbi. Tako će vrlo brzo ovi ždralovi se naći širom Hrvatske jer mi imamo jako puno prijatelja“, rekla je Radobuljac.