Tijekom provođenja nadzora mjera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u Nuštru, u osobnom automobilu 21-godišnjaka iz Cerića pronađena marihuana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska u vremenu od 22 sata 22. travnja do 22 sata 23. travnja nije zaprimila dojave o kršenju mjere samoizolacije, niti evidentirala kršenje samoizolacije, izvjestili su iz policije dodajući kako je do sada PU vukovarsko-srijemska zaprimila 206 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 63 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 22. travnja do 22 sata 23. travnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili kršenje mjera iz spomenute Odluke u četiri navrata. Osobe zatečene bez e-propusnice, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvratili nazad u mjesto prebivališta.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 609 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta, navodi se.

Kaznena djela na području PU vukovarsko-srijemske

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, prilikom provođenja nadzora mjera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na blokadnom punktu 16. travnja u 17 sati u Nuštru, policijski službenici su u osobnom automobilu 21-godišnjaka iz Cerića pronašli 1044 grama opojne droge tipa marihuana. Pretragom doma i drugih prostorija, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, u obiteljskoj kući u Ceriću u kojoj prebiva, pronađeno je i 216 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“ iz koje se može dobiti droga tipa marihuana.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru, preuzeo novčani iznos od 15.000 kn za kupnju droge od 33-godišnjaka iz Nuštra te kupio drogu od 33-godišnjaka iz Vukovara, u čemu je posredovao 19-godišnjak iz Vukovara tako što je telefonom dogovorio količinu, cijenu, mjesto i vrijeme kupoprodaje između 21-godišnjaka iz Cerića i 33-godišnjaka iz Vukovara.

Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, izvršenom pretragom doma i drugih prostorija 33-godišnjaka iz Vukovara pronađeno je još i 765 grama opojne droge tipa marihuana namjenjene daljnjoj prodaji, kao i 9 metara sporogorećeg štapina i 10 elektro-detonatorskih kapsli, a čije nabavljanje i posjedovanje je građanima zabranjeno.

Protiv četvorice je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv 33-godišnjaka iz Vukovara i kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2).