Tijekom prošle godine Centar 112 zaprimio 66.000 poziva građana i imao 11.000 događaja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je Službu civilne zaštite Vukovar gdje se upoznao s njihovim rezultatima kao i načinom rada. Voditelj Službe Stjepan Draganić kazao je kako je unutar MUP-a RH od prošle godine ustrojeno Ravnateljstvo civilne zaštite u sklopu kojeg su ustrojeni Područni uredi civilne zaštite te Službe civilne zaštite.

„Tijekom prethodne godine Služba je na broj 112 zaprimila 66.000 poziva od kojih je 11.000 intervencija što je hvale vrijedno. Što prije dobijemo informaciju te što je ta informacija potpunija, brže i lakše ćemo odraditi poslove koji su stavljene pred žurne službe kojima dalje upućujemo pozivatelje”, rekao je Draganić.

Pojasnio je i kako se pozivom na 112 broj građani upućuju na pravu adresu pri čemu djelatnici u centru prate cijeli razgovor. Ukoliko radi više poziva svi telefoni u vukovarskom centru budu zauzeti poziv će biti proslijeđen u centar u Osijek. Draganić je kazao kako uz veliki broj poziva bilježe i zlouporabe broja 112 pa su tako tijekom prošle godine radi više poziva podignute i dvije kaznene prijave protiv osoba koje su to činile među kojima je bio i jedan maloljetnik.

Služba civilne zaštite Vukovar trenutno broji 22 djelatnika, a u prethodnoj godini zaposlene su 4 osobe te 1 je jedna osoba primljena na stručno osposobljavanje.

„Cilj nam je građane cijele Vukovarsko-srijemske županije za koju je Služba nadležna upoznati s načinom funkcioniranja kako bi u slučaju potrebe u što kraćem roku došli do odgovarajuće žurne službe. Služba za civilnu zaštitu Vukovar na raspolaganju je svim građanima, a Grad Vukovar će nastojati pružiti svu potrebnu pomoć kako bi funkcioniranje Službe i u budućnosti bilo na zadovoljavajućoj razini“, rekao je Penava.