Tehnička škola Nikole Tesle dobila nagradu za najbolje uređen štand na Sajmu zdravlja

Foto: Tehnička škole Nikole Tesle

VUKOVAR, Na 23. Sajmu zdravlja, koji je održan proteklog vikenda u Vinkovcima, u kategoriji „Robotika“ sudjelovala je i Tehnička škola Nikole Tesle iz Vukovara.

Tom prilikom profesori i učenici ove vukovarske škole izložili su razne uređaje koji se koriste u nastavi stručnih predmeta ili su rezultati dobiveni u sklopu izrade završnih radova učenika ove škole. Na Sajmu su prikazali: sustav dva robota i pokretne trake, pametno zrcalo, LED stol, robot – patika izrađena na 3D printeru upravljana mobilnim telefonom, sustav bežičnog upravljanja, quadcopter drone, LED cube kao i plakate projekata koje nisu mogli prikazati na štandu poput već poznatog e-choper i biodizel procesora.

„Zanimljivi sadržaji rezultirali su velikom posjećenosti i zanimanjem posjetitelja za sadržaje našeg štanda. Tehničkoj školi Nikole Tesle pripalo je i priznanje tj. prvo mjesto u kategoriji najljepše uređenih štandova na Sajmu. Školu su predstavljali profesori Zoran Konjević i Nikola Stanojević“, navodi se u priopćenju škole.