Starije osobe ponovno na meti drskih prevaranata, 84 -godišnjakinji ukrali nakit

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko srijemske izvijestila je kako je u periodu od 27. do 30. studenog, provaljeno u nenastanjenu obiteljsku kuću u Vinkovcima čime je 42-godišnji vlasnik oštećen. Nakon  dolaska vlasnika utvrditi će se točnije okolnosti. Policija je 30. studenog provela očevid, a protiv počinitelja je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

U dužem vremenskom periodu od nekoliko mjeseci ove godine, a kako je 42-godišnjak iz Gradišta 30. studenog prijavio da je u svom ograđenom dvorištu obiteljske kuće u Gradištu, otkrio da mu nedostaje  više armaturnih šipki raznih promjera, čime je oštećen za više nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe Općinskom državmnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

Oko 10,00 sati, 30. studenog, na prijevaran način je provaljeno u obiteljsku kuću 84-godišnjakinje iz Vinkovaca iz koje je otuđen nakit koji je vlasnica imala u svojoj kutiji. U kući se osim oštećene nalazila i jedna ženska osoba koja je dovodila u zabludu stariju ženu, navodno koristeći uređaj za masažu i provjeravanje temperature. Istodobno je druga nepoznata ženska osoba preturala po obiteljskoj kući gdje je pronašla i otuđila nakit, a obje su se ubrzo udaljile s nakitom iz te kuće. Policija traži dvije ženske osobe za koje sumnja da su otuđile nakit vlasnice obiteljske kuće.  Slijede kriminalistička istraživanja radi pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar 2 i Apševci) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Borovo).

Ta nesreća dogodila se u ponedjeljak, 30. studenog oko 15,40 sati, kada je nepoznata vozačica bicikla nepropisno upravljala te tom prilikom naletjela na 67-godišnju vozačicu bicikla, koja je (pravilno) upravljala vozilom. Spomenutoj vozačica bicikla (67-godišnjakinji) je u vukovarskoj bolnici pružena je liječnička pomoć, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede, neopasne po život. Uzročnici ove prometne nesreće, radi zadobivenih ozljeda navedene sudionice, slijedi kaznena prijava nadležnome državnom odvjetništvu.

U navedenome intervalu, fiksnim kamerama je utvrđeno 10 prekršaja nepropisne brzine, 9 na državnoj cesti D-2 (Bobota) i 1 u Ivankovu.

Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela.

Radi očekivanog pogoršanja vremenskih prilika policija podsjeća na obavezu uporabe zimske opreme na vozilu – na zimskim dionicama cesta, te kada je na kolniku snijeg ili poledica.