Srđan Jeremić izabran za novoga predsjednika Zajedničkog vijeća općina (ZVO)

Foto: ZVO

VUKOVAR, Poslije tri mandata Dragan Crnogorac više nije na čelu zajedničkog vijeća općina (ZVO) koje okuplja općine u Podunavlju nastanjenih s pretežito srpskim stanovništvom. Na konstituirajućoj sjednici ZVO, koja je uslijedila nakon lokalnih izbora, jednoglasnom odlukom za predsjednika je izabran Srđan Jeremić (42) inače diplomirani ekonomista iz Borova koji je i aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine  Borovo.

“Moramo smanjiti podjele unutar srpske zajednice i pronaći zajednički jezik oko naših fundamentalnih pitanja i opstanka na ovom području. Vjerujem da kroz konstruktivan dijalog i razmjenu informacija, međusobno poštovanje i uvažavanje, možemo pronaći adekvatna rješenja kojima će se poboljšati uvjeti života naših sunarodnjaka. Želim unaprijediti i socijalnu politiku ZVO-a za čega će biti potrebno pronaći dodatne izvore financiranja“, rekao je Jeremić.

Najavio je nastavak dalje suradnje s matičnom državom Srbijom, stranim veleposlanstvima akreditiranima u Hrvatskoj, međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama te bolju, kvalitetniju i intenzivniju suradnju sa predstavnicima srpske zajednice koji sudjeluju u Vladi RH na svim razinama kao i suradnju sa svim institucijama i organizacijama Srba u Hrvatskoj .

Bivši predsjednik ZVO Dragan Crnogorac rekao je kako mu je bila velika čast što je u proteklih 12 godina bio na čelu te institucije.

“Ponosan sam što sam u tri mandata obavljao ovu, možda i najačasniju funkciju Srba u Hrvatskoj, koja je nosila veliku odgovornosti ne samo prema sebi i svom radu već i prema pripadnicima srpske zajednice, ali i države u kojoj živimo”, rekao je Crnogorac.