Sportske igre mladih okupile vinkovačke osnovnoškolce

Foto: Sportske igre mladih

VINKOVCI, Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih gostovala je u utorak u Vinkovcima. Dvorana Osnovne škole Ivan Goran Kovačić okupila je osnovnoškolce koji su se borili za plasman na državnu završnicu.

Svečani program započeo je nastupom članica Cheerleadersica Ma&Ko i vinkovačkih mažoretkinja. Plamen Turneje radosti u pratnji malih sportaša donio je Dominik Greifenstein , član Taekwondo kluba Sajnami. Turneja radosti otvorena je paljenjem plamena Igara koji su zapalili Gabrijel Šokičić , zamjenik gradonačelnika i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih.

”Grad Vinkovci podržavaju sve programe i aktivnosti usmjerene prema edukaciji djece o važnosti sporta. Svjedoci smo da djeca i mladi sve više vremena provode pred televizorima i ekranima i ovo je odličan način da ih usmjerimo prema drugim vrijednostima”, poručio je u kratkom obraćanju zamjenik gradonačelnika Šokičić.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Vinkovaca koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjedničke ekipe u graničaru AGMA Drugaši i AGMA Četvrtaši plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Helena Puce, Fran Grgljanić, Anamarija Hob i Marko Gradečak.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici policijske uprave Vukovarsko-srijemske iz Policijske postaje Vinkovci su spremno pokazali čime se sve bave i educirali o ponašanju u prometu. Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije prezentirali su Nacionalni program ”Živjeti zdravo”. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru Hrvatko i Crna Luce navijali su za male sportaše, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Izvor: Press Igre mladih