Smrtno stradao 26-godišnji pješak iz Vinkovaca, kretao se kolnikom kada ga je udarilo vozilo

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Slakovci, Mikluševci, granični prijelaz Županja) dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe ozlijeđene (Vinkovci, Čakovci) te prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala (Županja).

“Nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila se u nedjelju, u 3.30 sati, na županjskoj obilaznici kada je 40-godišnjak iz Bošnjaka, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, udario pješaka koji se kretao kolnikom. Pješak, 26-godišnjak iz Vinkovaca, preminuo je na mjestu događaja. Izvršenim ispitivanjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača osobnog automobila, no izuzeti su uzorci krvi i urina radi vještačenja. Slijedi obdukcija tijela preminulog te kriminalističko istraživanje”, navode iz PU Vukovarsko – srijemske.

U nedjelju, u 10,15 sati, na pješačkom prijelazu na raskrižju ulica H.D. Genchera i D. Žanića Karle u Vinkovcima, 49-godišnjak iz Jarmine nije zaustavio osobni automobil  vinkovačkih registracijskih oznaka kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom, prednjim dijelom osobnog automobila udario je u bicikl koji je gurala pješakinja, 50-godišnjakinja iz Vinkovaca, te u bicikl i tijelo pješaka, 29-godišnjaka iz Vinkovaca. Uslijed udara, 29-godišnjak je teže ozlijeđen. Protiv 49-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Tijekom proteklog vikenda, od 10. do 12. srpnja na području PU vukovarsko-srijemske policijski službenici su utvrdili jedno kršenje mjere samoizolacije, o čemu  je izviješten Državni inspektorat.