SDP-u, HNS-u i HSS-u u bojkotu izbora za Vijeća mjesnih odbora u Vinkovcima pridružio se i Most

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nastavlja se bojkot vinkovačkih oporbenih političkih stranka predstojećih izbora za Vijeća mjesnih odbora u Vinkovcima koji će se održati 28. travnja, a SDP-u, HNS-u i HSS-u bojkotu se pridružio i Most nezavisnih lista.

“Odluku smo donijeli uvažavajući činjenicu da mjesni odbori od svojega osnutka do danas nisu opravdali svrhu svojeg osnivanja niti opravdali svoje postojanje. Članovi Vijeća mjesnih odbora u većini slučajeva gotovo uopće se ne sastaju, inicijative su im minimalne ili nepostojeće, građani niti ne znaju tko su članovi Vijeća u njihovim mjesnim odborima, pa im se niti ne obraćaju s prijedlozima radova. Sadašnji troškovi iznose oko 1.2 mil. kuna godišnje, što smatramo prevelikim iznosom koji nema svoju opravdanost niti konkretan učinak na građane Vinkovaca. Osim toga, za građane postoji mogućnost izravnih prijedloga aktivnosti Gradu dolaskom u Gradsko poglavarstvo, kao i mobitelom putem postojeće aplikacije”, opravdavaju odluku o neizlasku na izbore iz vinkovačkog Mosta nezavisnih lista.

U priopćenju za javnost koje potpisuje koordinator Mosta nezavisnih lista u Vinkovcima Krunoslav Popović navode kako zbog svega navedenog izbore i Vijeća mjesnih odbora u ovakvom obliku smatraju preskupim i potpuno nepotrebnim za Vinkovce.