Sanirane gradske ulice – Voćarska i ulica Nad prugom

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Vukovarske gradske vlasti nastavljaju sa sanacijom i uređenjem gradskih ulica u sklopu čega su završeni radovi u ulicama u gradskoj četvrti Sajmište, Voćarska i Ulica Nad prugom. Ovim projektima obuhvaćeno je uređenje cesta s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenje temeljnog tla, izrada nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućim slojevima asfalta te otvoreni sustav oborinske odvodnje.

„Do ovih investicija, vrijednih preko 500.000 kuna, došlo na zahtjev građana Vukovara koji su do sada, živjeli u ulicama koje su bile neasfaltirane. U suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac po prvi puta doveli smo asfaltne prilaze do određenog dijela kuća na ovome perifernom dijelu grada što nas, ali i građane ovoga dijela grada čini izuzetno zadovoljnima. Korak po korak, idemo ka boljem Vukovaru“, rekao je Penava koji je zajedno sa suradnicima obišao sanirane ulice.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček istaknuo je kako se po pitanju komunalne infrastrukture gradska četvrt Sajmište nastoji izjednačiti sa kvalitetom komunalne infrastrukture ostatka grada.

„Na cijelom području grada Vukovara, zajedno s prigradskim naseljima, ostalo je svega par cesta koje su neasfaltirane, a koje imamo u vidu, kako bi građanima osigurali siguran i kvalitetan prilaz kućama i dvorištima“ rekao je Pavliček.

Ove godine na sanaciju nerazvrstanih cesta na području grada Vukovara uloženo je oko 10 milijuna kuna. Direktor tvrtke Komunalac d.o.o., Igor Štrangarević ovom prilikom istaknuo je kako slijedom pozitivnog upravljanja i ulaganja u imovinu tvrtka dostiže mogućnosti izvođenja sve zahtjevnijih građevinskih projekata, poput uređenja i izgradnje upravo ovih prometnica.