Sabo: U Vukovaru se provode projekti koje sam ja dogovorio

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na danas održanoj konferenciji za novinare predsjednik SDP-a vukovarsko-srijemske županije i bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kazao je kako ima niz zamjerki na rad vukovarske gradske uprave.

Kazao je kako se i danas u Vukovaru završavaju projekti koje je on dogovorio kao gradonačelnik pa je tako spomenuo rekonstrukciju državne ceste D2, šetnicu uz Dunav, kružni tok kod ulaza u Luku Vukovar… Prema njegovim riječima zbog toga mu bude žao što se to ne spomene kada radovi budu završeni. Prozvao je gradsku upravu da nije bila u stanju riješiti imovinsko pravne odnose za jednu česticu kako bi se na državnoj cesti D2, kod skretanja za naselje Lužac, izgradio još jedan kružni tok što je predviđeno projektom.

Od gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara i gradske uprave zatražio je i da se cijena kanalizacijskih priključaka za građane Vukovara i prigradskih naselja znatno umanji kako bi ona bila prihvatljiva građanima nego što su trenutne. Sabo kaže kako bi to jednostavno snižavanjem cijene mogao napraviti sam Vodovod ili pak kroz neki novi projekt.  

Osvrnuo se i na Projekt Slavonija rekavši kako Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije u njemu nema.

„Nema novih projekata, nema novaca. Sa Savjetom za Slavoniju Osijek je aplicirao projekte od oko 2,5 milijardi kuna, Split oko 3 milijarde, Dubrovnik 4 milijarde, no novih projekata za Grad Vukova nema, novih projekata iz EU fondova nema“, rekao je Sabo.

Pozvao je i Živi zid da demantira svoje tvrdnje o njegovom radu kao gradonačelnika ili će, kako je najavio, pravdu zatražiti na sudu.