Radovi na sanaciji Županijske ulice biti će gotovi do 18. studenog

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Radovi na sanaciji državne ceste D2, koja prolazi kroz Vukovar odvijaju se prema planiranoj dinamici s tim što bi radovi na sanaciji Županijske ulice trebali svakako biti završeno do obilježavanja Dna sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga. Najavio je to za Hrvatski radio Vukovar rukovoditelj poslovne jedinice Osijek Hrvatskih cesta Goran Martinović dodajući kako su  trenutno u tijeku radovi na tri projekta i to na sanaciji Županijske ulice, Ulice Antuna Bauera te izgradnji nadvožnjaka i kružnoga toka na raskrižju Županijske, Gundulićeve ulice i Dunavskoga prilaza.

„Radovi na trima projektima odvijaju se prema ugovorenoj dinamici i nadam se kako će biti završeni u ugovorenome roku. Sanacija nadvožnjaka i izgradnja kružnoga toka na raskrižju Županijske ulice, Gundulićeve ulice i Dunavskoga prilaza trebala bi biti završena do 15. prosinca ove godine. Ukupna vrijednost ugovora je 18,7 milijuna kuna a do sada je realizirano oko 13,5 milijuna kuna. Do Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga će biti sve pod prvim slojem asfalta. Županijska ulica za sada je završena do zgrade Općinskog odnosno Županijskog suda, a do Dana sjećanja na žrtvu Vukovara bit će u potpunosti završena do Županijske bolnice i bolnice veterana Domovinskoga rata, dok će ostatak do kružnoga toka biti završen do ugovorenoga roka, do 5. siječnja 2020.“, rekao je Martinović.

Najavio je kako Hrvatske ceste nastavljaju s ulaganjima na području Vukovara i tijekom 2020. godine. Najavljuje se sanacija ulica i izgradnja kružnoga toka na raskrižju ulica Augustinčićeva, Šenoina i Trg Matije Gupca,  izgradnja kružnoga toka na raskrižju ulica Blage Zadre i Ulice 12 redarstvenika kao i izgradnja biciklističke staze u Ulici bana Josipa Jelačića od Trga Slavija do Memorijalnoga groblja.