Radnicima Borova u proizvodnji isplaćene plaće za veljaču

Foto: HDSSB

VUKOVAR, Radnicima u proizvodnji vukovarske tvrtke Borovo danas su ipak isplaćene plaće za mjesec veljaču. Potvrdila je novinarima to i Glavna sindikalna povjerenica tvornice Kožne obuće u Borovu Kristina Mihaljević rekavši kako su i sam bili iznenađeni s informacijom da im je isplaćena plaća.

„Rečeno nam je kako je plaća isplaćena samo radnicima u proizvodnji. Kada će plaću dobiti ostali zaposleni nije nam rečeno. Isplaćena nam je samo neto plaća, odnosno, bez doprinosa. Ne znamo kada će biti uplaćeni doprinosi“, rekla je Mihaljević.

Dodaje i kako je radnicima rečeno da su isplaćene plaće osigurane iz hitne pozajmice koju je realizirala Uprava Borova.

„Nadamo se kako će problemi Borova biti riješeni ubrzo i da će dalja isplata plaća biti uredna i redovita. Zahvaljujemo i medijima koji su prenijeli naše probleme bez kojih bojim se da ništa ne bi bilo“, rekla je Mihaljević.

U ranijim izjavama čelnika tvrtke Borovo isticano je kako prihodi koje ostvaruje ova tvrtka, a koji su u porastu u odnosu na ranije godine, ne mogu pokriti redovito poslovanje. Kao rješenje tih problema naveli su da rade na ishođenju kredita od HBOR-a. Za sada je nepoznato kada će taj kredit biti realiziran. Tvrtka Borovo trenutno zapošljava 670 radnika. U najboljim danima Borovo je zapošljavalo preko 22.000 radnika i važilo za jednu od najjačih tvrtki u bivšoj državi.