Radionica za poduzetnike

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U Konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar održana je Informativna radionica za potencijalne prijavitelje na natječaj pod nazivom „Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru” kojega je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. U okviru natječaja dodjeljuje se 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava osiguranih za proces jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanja konkurentnosti poduzetnika na području grada Vukovara.

„Svjesni smo činjenice da su nositelji razvoja lokalne zajednice prije svega poduzetnici i na ovaj način pokušavamo poticati njih te da onda oni svojim radom, idejama i projektima vrate to nama kao lokalnoj zajednici kroz nova zapošljavanja i kroz svoj vlastiti razvoj“, rekla je dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić koja je iskazala zadovoljstvo iskazanim interesom poduzetnika.

Dodala je kako situacija u gospodarstvu ide na bolje, a da to dokazuje i broj zaposlenih ljudi te istaknula kako gradske vlasti na razne načine trude se u što većoj mjeri pomoći poduzetnicima.

Najavljeno je kako će se bespovratna sredstva iz ovoga natječaja dodjeljivati putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava te da će se prvi projektni prijedlozi početi zaprimati 30. travnja.