Pupovac u Vukovaru: Kao što nisam bio za gospodare života i smrti u ratu, tako nisam ni za gospodare mrtvih u miru

Foto: Đuro Karalić
VUKOVAR, Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac boravio je u subotu u Vukovaru gdje je zajedno s predsjednicom udruženja porodica „Protiv zaborava“ Maricom Šeatović bacio vijenac u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar nakon čega je vijenac položio i svijeću zapalio podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
Posjetio je i vukovarsku pravoslavnu crkvu sv. Nikolaja u kojoj je za žrtve rata u Vukovaru zapalio svijeću poručivši u izjavi novinarima kako je na današnji dan, a ne sutra kada se obilježava Dan sječanja na žrtvu Vukovara 1991., odlučio doći u Vukovar kako bi mogao položiti vijence i na miru izraziti pijetet bez ikakvog osjećaja da bi to nekoga moglo smetati ili da bi mogao doći na mjesto na kojem netko ne želi da sutra bude.
Na pitanje novinara kako komentira izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da ne može biti u Bačkoj Palanci i istodobno odavati počast žrtvama Vukovara, Pupovac je odgovorio da kao što nije bio za gospodare života i smrti u ratu, tako nije ni za gospodare mrtvih u miru.
“Oni su svi naši i onaj tko prijeći da budu svi naši taj je loš gospodar i s lošim namjerama i pameću”, poručio je dodajući kako mu je jasno da niti će svi Srbi razumjeti današnji njegov dolazak u Vukovar niti će svi Hrvati prihvatiti poruke koje šalje.
Novinare je zanimo i trebaju li njegovim stopama poći i predstavnici vukovarskog SDSS-a.
“Kad će se okupiti najveći broj ljudi ovdje, Srba, to ne ovisi samo o njima. Ja činim to što činim kako bi do toga došlo, da bih stvorio prostor i za njih, da bi i oni osjećali mogućnost da dođu na ovo mjesto. A bili su, samo to se zaboravlja”, kazao je Milorad Pupovac.