Vinkovci: Psi u Zagrebačkom bloku ponovno u opasnosti?

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na najmanje dvije lokacije u vinkovačkoj gradskoj četvrti Zagrebački blok ovoga vikenda građani su naišli na ružičasto rozne tragove za koje pojedinci sumnjaju kako bi mogao potjecati od rastopljenih granula otrova za pse.

“Ovo više nije normalno i čini se, kako se iz godine u godinu, ponavlja ista priča kojoj nikako ne znamo kako stati na kraj”, kaže jedna od stanovnica Zagrebačkog bloka koja je na ružičasto rozne ostatke rastopljene u snijegu koji je prošlih dana prekrio Slavoniju, naišla posve slučajno i to u vlastitom dvorištu.

Podsjeća ova Vinkovčanka kako se nešto gotovo indentično događalo u ovo doba i prošle godine kada su također u Zagrebačkom bloku, ali i u gradskoj četvrti Lapovci također uočeni tragovi raspadnutih granula crvenkaste boje od kojih bi psima pozlilo kada bi ih pojeli.

O čemu je u ovogodišnjem slučaju riječ, teško je za reći bez podrobnije analize pronađenih ostataka. U svakom slučaju, s obzirom na ranija iskustva, nije za odmet vlasnicima pasa biti na oprezu, a sve sumnjivo na što se naiđe prijaviti nadležnim službama.