U prve razrede vukovarskih osnovnih škola upisano 40 prvašića više

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček posjetili su OŠ Mitnica i njene učenike.

„Ove godine osigurali smo četvrtu godinu za redom udžbenike djeci osnovnih škola, a drugu godinu za redom, u suradnji s Vodovodom Grada Vukovara, i besplatne bilježnice. Po prvi put za svu djecu osnovnih škola s područja grada osigurali smo i besplatnu preobuću. Djeca od prvoga do četvrtog razreda dobiti će cvičke, a učenici starijih razreda startasice. Za sve te tri mjere grad je osigurao oko 450 tisuća kuna“, rekao je Penava.

Dodao je i kako je ove godine u prve razrede osnovnih škola na području Grada Vukovara upisano 40 prvašića više nego prošle godine. Grad Vukovar će i ove školske 2017./2018. godine financirati cijenu mjesečne učeničke karte u javnom gradskom prijevozu za sve redovite učenike srednjih škola s prebivalištem na području grada Vukovara, čija je udaljenost od adrese u mjestu prebivališta do adrese u mjestu škole veća od 2 kilometra.