Provale, požar i prometna s teže ozlijeđenom osobom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u noći 23./24. rujna provaljeno u prostorije nogometnih klubova u Retkovcima i u Vođincima. Otuđeni su različiti predmeti male novčane vrijednosti. Materijalna šteta bit će poznata nakon zaprimljenog odštetnog zahtjeva.

U pomoćnoj prostoriji uz obiteljsku kuću 73-godišnjakinje u Andrijaševcima u utorak,  oko 10 sati, izbio je požar. Plamen je izbio u napi, a potom je prešao i na električni štednjak, koji je u potpunosti izgorio. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na produžnom električnom kabelu. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Vinkovci-2, Stari Jankovci i Andrijaševci); jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i dvije lakše ozlijeđene.

Nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se u utorak navečer, oko 22,30 sati, dok je 20-godišnjakinja iz Cerne upravljala osobnim vozilom županjskih registracijskih oznaka krećući se kolnikom ulice Stjepana Radića u Vukovaru. Dolaskom do raskrižja s ulicom Nikole Andrića, 20-godišnjakinja se nije zaustavila na znak obveznog zaustavljanja nego je oduzela prednost prolaska osobnom vozilu „BMW“, kojim je upravljao 31-godišnjak iz Vukovara, te je došlo do sudara. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena putnica u „Seat“-u, 18-godišnjakinja iz Lekenika, dok su oba vozača, 20-godišnjakinja i 31-godišnjak, lakše ozlijeđeni. Alkotesiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola za vrijeme vožnje kod oba vozača.