Provale, krađe goriva i nekoliko prometnih nesreća

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je kako je između 30. travnja i i 2. svibnja provaljeno u radni stroj koji se nalazio parkiran na obilaznici u izgradnji u Vinkovcima. Otuđena je veća količina goriva. Vlasnik, građevinska tvrtka iz Đakova, oštećena je za iznos od nekoliko tisuća kuna. U istome razdoblju otuđeno je gorivo iz radnih strojeva „Hrvatskih šuma“ u šumskom predjelu „Varoška“ kod Posavskih Podgajaca. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

Iz stana 63-godišnjakinje u Vukovaru otuđen je novac i nakit. Provala se dogodila 2. svibnja. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U noći 1./2. svibnja iz obiteljske kuće 65-godišnjakinje u Bošnjacima otuđeno je nekoliko tisuća kuna. 

U trgovačkom centru u u Vinkovcima, jučer, 2. svibnja, oko 11 sati, djeletnik osiguranja zatekao je u krađi 41-godišnjaka iz Vinkovaca. U namjeri da zadrži otuđene artikle, 41-godišnjak je fizički nasrnuo na djelatnika osiguranja, 44-godišnjaka iz Ivankova, no djelatnik osiguranja uspio je  savladati 41-godišnjaka i zadržati ga do dolaska policijskih službenika. 41-godišnjak je uhićen i priveden u službene prostorije policije gdje je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Na području PU vukovarsko-srijemske u protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Ilok) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena ( Vukovar).