Projekt “Vrata Spačvanskog bazena” pred novom razvojnom dionicom, kreće gradnja centra Virovi s hostelom

virovi,otok,centar,turizam
Foto: Grad Otok

OTOK, Gradonačelnik Otoka Josip Šarić potpisao je u ponedjeljak ugovore s vukovarskom tvrtkom Planum-Građenje i vinkovačkom Izgradnjom VVK za radove na gradnji i opremanju Bioekološko-edukacijskog centra Virovi koji će se graditi u sklopu projekta “Vrata Spačvanskog bazena”, vrijednog 25 milijuna kuna od kojih su bespovratna sredstva EU 19 milijuna kuna.

Riječ je o najvećem projektu koji se realiziran na području grada Otoka, a čija je realizacija započela još prošle, a završetak se očekuje na jesen iduće godine.

“Projekt “Vrata Spačvanskog bazena” jedan su od deset strateških projekata u turizmu Vukovarsko-srijemske županije, a s obzirom da će se za njegovu potrebu graditi i cesta Otok-Bošnjaci, vrijednosti 25 milijuna kuna, možemo slobodno reći kako je projekt u stvari “težak” 50 milijuna kuna”, kazao je gradonačelnik Josip Šarić.

Po njegovim riječima, efekti će se osjetiti na razvoju gospodarstva ne samo grada Otoka, nego i cijele Vukovarsko-srijemske županije jer će županija dobiti još jedan turistički proizvod od kojega će koristi imati mnogi.

Foto: Đuro Karalić

Podsjetio je kako je već osnovana ustanova koja će rukovoditi izgrađenom infrastrukturom i ljudstvom koje će se zaposliti.

Izgradnja Bioekološko – edukacijskog centra Virovi, u sklopu kojega će se nalaziti i hostel s 60 kreveta, i krajobraznog uređenja okoliša će trajati 14 mjeseci, a završetak te svečano otvaranje centra predviđeno je tijekom lipnja iduće godine. U tijeku su i pripreme za nabavu električnog turističkog broda, čamaca, kajaka, kanua i opreme za ribolov u vrijednosti od 2.583.390,00 kuna te brojnih drugih sadržaja za posjetitelje poput bicikala te opreme za edukacijske i interpretativne sadržaje u prirodi kao što su kompasi, navigacijski uređaji te mikroskopi i teleskopi.

“Riječ je o odličoj turističkoj priči kojom ćemo Spačvanski bazen približiti građanima i posjetiteljima”, naveo je Šarić.

Potpisivanju igoovra nazočan je bio i načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzabšić koji je kazao kako i ta općina očekuje pozitivne efekte od projekta “Vrata Spačvanskog bazena”.