Pretragom obiteljske kuće pronašli mu tri bombe

Foto: PU Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI, Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru u utorak je obavljena pretraga doma i drugih prostorija 46-godišnjaka u Markušici. Tom prilikom su pronađene tri ručne bombe koje su izuzete i pohranjene u skladište policijske uprave. Poslije pretrage 46-godišnjak je uhićen te uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari predan u pritvorsku jedinicu policije.

Osoba koja je željela ostati anonimna također u utorak je na kućnoj adresi u Iloku dragovoljno predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu ručnu bombu, 385 komada puščanog streljiva, pištolj „pljašljvac“ i nabojnik za automatsku pušku.

Iz policije podsjećaju građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve zakonske sankcije. 

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta(auto-cesta Zagreb-Lipovac, Pačetin, Mirkovci).