Predstavljeno deset strateških razvojnih projekata Vukovarsko-srijemske županije

Foto: ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr

VUKOVAR, U Palači Srijem predstavljeni su strateški razvojni projekti Vukovarsko-srijemske županije, njih ukupno deset, ukupne vrijednosti 1,7 milijardi kuna.

“Riječ je o projektima koji su sastavni dio Razvojne strategije županije s naglaskom na prehrambeno-prerađivački i drvno prerađivački sektor, kojima se, kada govorimo o poljoprivrednom sektoru, želi male proizvođače  odnosno OPG u županiji  pridobiti za značajniju proizvodnju povrća višedohodovnih kultura kako bi jedan dio njih odmaknuli od intenzivne ratarske proizvodnje “, naveo je ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota.

Foto: Ivan Matić

Pri tom je spomenio pet projekta navodnjavanja od kojih su dva u provedbi, Blato kod Cerne i Veliko polje kod Sopota, gradnju Agrotehnološki  centar za preradu voća i povrća u Cerni, Drvno tehnološki centar u Gradištu te Centar kompetentnosti za srednja strukovna zanimanja u poljoprivredi koji je vrijedan oko 80 milijuna kuna, a nositelj kojega je Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci uz partnerstvo Poljoprivredne škole Ilok.

Predstavljen je i Projekt istraživanja i eksploatacije geotermalnih potencijala u Babinoj Gredi, Centar kompetencija Vinkovci te drugi projekti.