Predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na radost i zadovoljstvo građana i ove godine biti će organizirana manifestacija Advent u Vukovaru. Organizatori i ovogodišnje manifestacije su Grad Vukovar, Turistička zajednica Grada Vukovara kao i Agencija „Ideš“ koji su zajedno osmislili niz sadržaja za sve građane. Advent u Vukovaru za počinje 3. prosinca   paljenjem 1. Adventske svijeće u Gradskom muzeju Vukovar te službenim otvorenjem Adventa, Adventskog sajma i klizališta na Trgu RH. Pripremili su sadržaje poput raznih priredbi, izložbi, koncerata… Biti će ponovno upriličene Žive jaslice, a osiguran je i božićni fijaker kao i Kutak djeda Božićnjaka. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako će Adbent u Vukovaru ove godine dobiti jednu novu dimenziju kao i da očekuje da će biti više posjetitelja nego proteklih godina.

„Želimo da Vukovar živi svih 365 dana i vjerujemo da ćemo i ovim  iskorakom doprinijeti tome da Vukovar dobije svoje mjesto na turističkoj karti i u doba Adventa“, rekao je Pavliček na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program Adventa.

Govoreći o ovogodišnjem Adventu u Vukovaru zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić rekla je kako je zadržan niz sadržaja ali i da su dodani novi zabavni sadržaji.

„Ove godine za Advent postoji i veći interes poduzetnika tako da će u najmu ove godine biti 12 kućica, za razliku od lani kada su bile samo tri“, rekla je Mujkić.

Organizirano je i niz događanja gdje će biti predstavljena gastro i etno ponuda kao i božićni maraton koji će se trčati ulicama grada. Za 5. prosinac najavljen je koncert Massima Savića koji će biti besplatan dok će dan poslije biti organiziran doček svetoga Nikole. Za 22. prosinac najavljena je podjela božićnih paketića dok će na Badnjak se na pet lokacija u gradu dijeliti pečene girice. U okviru Adventa u Vukovaru klizalište, koje se montira, biti će besplatno za sve posjetitelje.