Poznat program festivala “SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ”

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Od 3. do 6. svibnja Vukovar će drugu godinu za redom biti domaćin festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Očekuje se kako će u tih nekoliko dana Vukovar okupiti više od tisuću domaćih i stranih sudionika koji će sudjelovati u različitim programima i radionicama koji će na taj način promijeniti sliku Vukovara. Najavljuje se dolazak sudionika iz cijele Hrvatske koji će u Vukovaru još jednom demonstrirati sve bogatstvo hrvatske kulturne nematerijalne baštine. Najavljuje se isto tako i dolazak brojnih sudionika iz inozemstva gdje su organizirani pripadnici hrvatske nacionalne manjine. Stoga se ističe kako će Vukovar tih dana postati mjesto susreta domovinske i iseljene Hrvatske.

„Tijekom trajanja festivala pripremili smo prezentacija kulturne baštine, eno-gastro prezentacije, dječje programe i kreativne radionice, razne atrakcije i predstavljanje turističkih manifestacija i destinacija, ulična kazališta, razne performere i koncerte uz nastupe plesnih skupina jamstvo su dobre zabave za cijelu obitelj, rekao je autor i producent festivala Aleksandar Kovačić ispred agencije Organizatori bez granica.

Tijekom trajanja festivala svatko od posjetitelja će moći pronaći nešto za sebe tako da se očekuje još veća posjećenost nego što je to bilo prošle godine tijekom prvoga festivala. Pripremljeni je više nego zanimljiv program kao i koncerti na kojima će nastupiti Prljavo kazalište (3.5.), Jura Stublić i grupa Film (4.5.), grupa KRIES (4.5.), Zvonko Bogdan i tamburaši (5.5.) i Aerodrom (5.5.). Za potrebe festivala imenovani su i njegovi ambasadori, a ta čast pripala je izborniku vatrenih Zlatku Daliću i glavnom uredniku večernjeg lista Draženu Klariću. 

Kompletan program festivala može se pogledati na Internet stranici Organizatora bez granica: https://svizajedno.eu/