Policija za vikend najavljuje pojačan nadzor alkohola kod vozača

VINKOVCI, Prema navodima PU vukovarsko-srijemske vozači s prisutnošću alkohola u organizmu, tijekom 2018. Godine, uzrokovali su 156 prometnih nesreća. Od ukupnog broja, uzrokovali su pet prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama u kojima je pet osoba smrtno stradalo i 80 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima su 23 osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 100 osoba lake tjelesne ozljede.

„U siječnju 2019. godine vozači s prisutnošću alkohola uzrokovali su šest prometnih nesreća u kojima su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Vozači koji su uzrokovali navedene prometne nesreće, stariji su od 24 godine“, stoji u priopćenju PU.

Kako bi se zadržalo stanje sigurnosti prometa na cestama, policija će i ovaj vikend pojačano nadzirati alkoholiziranost vozača, a ciljana aktivnost je 2./3. veljače 2019. godine. Dodaju i kako bi se postigli kvantitativni ciljevi Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. da je nužno utjecati pojačanim nadzorom prometa na cestama na udjele prometnih nesreća, koje su uzrokovali vozači s prisutnošću alkohola u organizmu, smanjiti sa sadašnjih 11,8% na 8%, kao i udio prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, koje su uzrokovali vozači s prisutnošću alkohola u organizmu, smanjiti sa sadašnjih 33,3% na 15%.