Policija vozaču mopeda izrekla kaznu od 10.500 kuna

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je policija u redovnoj kontroli prometa 3. Lipnja, oko 21,50 sati, u Mirkovcima kontrolirala osobno vozilo osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak iz Vinkovaca. Utvrđeno je kako je 33-godišnjak na osobno vozilo postavio nepripadajuće registracijske pločice. Protiv 33-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. st.1 kaznenog zakona.

Između 1. i 3. lipnja provaljeno je u radni stroj u vlasništvu građevinske tvrtke iz Vinkovaca koji se nalazio parkiran u Privlaci, na poljskom putu „Ervenica“. Otuđena je veća količina goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, po dostavljenom odštetnom zahtjevu.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-3, Vinkovci, Otok).

Policija je posebno izdvojila događaj od 3. lipnja u kojem su zatekli vozača mopeda i utvrdili nekoliko prekršaja. Oko 7,45 sati, 3. lipnja, u Andrijaševcima, prometna policija je u redovnoj kontroli prometa zaustavila vozača mopeda, 52-godišnjaka iz Rokovaca. Zbog sumnje u neispravnost vozila, vozilo je podvrgnuto tehničkom pregledu te je utvrđeno kako je moped neregistriran, neosiguran i tehnički neispravan, posebice zbog očite neispravnosti gume, koju je zbog dotrajalosti i nastalih deformacija 52-godišnjak dodatno učvrstio vezanjem užeta, što je ocijenjeno iznimno opasnim nedostatkom na vozilu.

Osim navedenoga 52-godišnjak je upravljao mopedom bez zaštitne kacige i bez ikakvih osobnih isprava. Zbog utvrđenih višestrukih prekršaja, 52-godišnjak je isključen iz prometa. Protiv 52-godišnjaka je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10.500 kuna. S obzirom da je zastupljenost vozača mopeda i motocikala u ukupnom broju stradavanja u prometnim nesrećama velika upozoravaju se vozači da poštuju prometne propise, koriste zaštitnu kacigu za vrijeme upravljanja mopedom/motociklom, te da ne  sjedaju za upravljače neregistriranih i ne osiguranih vozila, a posebno da ne čine ovakve preinake izlažući sebe i druge opasnosti